pondělí 31. července 2017

EMOCE

 Pokud se otevřete jádru jakékoli emoce,
naleznete mír, po němž toužíte.
Emoce jsou vaši nejlepší přátelé.
Jsou branou do vaší duše.

Váš odpor k emoci prodlužuje životnost toho, co nechcete. Až v okamžiku skutečného podlehnutí, otevřenosti a přijetí se vaše emoce cítí vítány, takže s lehkostí přicházejí a se stejnou lehkostí odcházejí. Odpor udržuje vaše emoce ve hře a ještě je zesiluje. Odpor budí odpor. Pocity jsou drahocenný dar, který nemůžete ignorovat. Zvou vás domů, do vašeho Já.

Emoce jsou v podstatě prchavé. Emoce přicházejí a odcházejí jako mávnutím proutku. Neexistují déle než několik okamžiků, pokud jim ovšem neurčíme význam, nevytvoříme kolem nich celý příběh a nepředáme jim svou energii.

Bez připojeného příběhu jsou emoce jen vjemy, které přijdou a odejdou. Nemají žádný jiný význam, než že jsou to chemikálie, které zaplavují tělo. Ovšem, pokud se nerozhodneme, že jsou významné, důležité, že je nutno je prozkoumat, analyzovat a pochopit: jestliže si neustále přehráváme drama, jež je obklopuje, používáme své myšlenky, abychom je ještě zdůraznili - pak udržujeme emoce ve hře tak dlouho, jak chceme.

(Z knihy: Svoboda - Brandon Bays)


"Emoce jsou barvami duše; jsou velkolepé a neuvěřitelné. Když je necítíš, svět se stává mdlým a bezbarvým." (William Paul Young)

"Kdyby se mne kdokoli a kdykoli zeptal, co považuji pro člověka za nejdůležitější, bez váhání bych odpověděl, že emoce." (Vladimír Vondráček)

"Lidské bytosti jsou poháněni emocemi, nikoliv rozumem." (Kevin Roberts)

"Ve zdravém organismu mají emoce velmi krátké trvání. Emoce je jako vlna na hladině

 vašeho Bytí." (Eckhart Tolle) 





Žádné komentáře: