pátek 1. září 2017

PROČ NEJSME VŠICHNI BOHATÍ?

Je to jednoduché. Asi děláme něco špatně. 


 V poslední době často slýcháme z různých stran věty typu:

"Všechno, co se vám děje, je produktem vašeho myšlení. Všechny události vašeho života jsou zrcadlovým obrazem vašich myšlenek. Nebo: Všechno v životě je otázka postoje. Život je přesně takový, za jaký ho považujete. Chcete-li tedy změnit svůj život, musíte začít tím, že změníte své myšlení."

Když je to tak jednoduché, proč tedy nejsme všichni šťastní a bohatí? Kde děláme chybu? V čem? Z mého úhlu pohledu je to tak, že jsme zapomněli a neumíme snít. Že nás to už jako malé děti odnaučili. Dokonce nám to zakazovali jako něco pro tento svět nežádoucího. A my se to teď musíme znovu naučit. Jestli chceme změnit svoje myšlenky, budeme se muset stát opět snílky, jinak skončíme jako království Fantazie ve filmu Nekonečný příběh, ve kterém neuměl malý Bastien snít, a proto se království Fantazie řítilo do záhuby a rozpadalo se. My jsme také součástí takového Nekonečného příběhu jako malý Bastien. I naše životy jsou na tom stejně jako království Fantazie. Říše Fantazie je součástí každého z nás. Přežití světa Fantazie a skutečného světa je na sobě závislé.

Jak většina z nás žije? Kolik z nás je s životem, který žije spokojeno? Stačí se rozhlédnout kolem sebe a hned víme, na čem jsme. Jestli je pravda, že vnější svět je odrazem našeho vnitřního světa, tak to ten náš vnitřní svět za moc nestojí.

Chtěla bych s tím něco udělat. A co jiného než se tedy obrátit do sebe a začít tam. Když to udělá každý člověk, tak jsme schopni změnit celý svět. Máte také dost svých omezení a nedostatků? Já rozhodně ano. A tak jsem jim řekla dost již před sedmi lety, jak jsem napsala ve svém prvním příspěvku "Dobro a zlo". Od té doby se můj život stále zlepšuje.  

Nesmíte se bát rozšířit své duševní hranice.


Učme se znovu snít. Pro začátek o něčem malém - dosažitelném. Představme si, že to o čem sníme, už máme a nebojme se tuto představu procítit a radovat se z ní. Nepřipouštějte si v mysli, že by tomu mohlo být jinak. Zažeňte zlé myšlenky. Věřte síle své mysli a vytrvejte. Děkujte za to, že už to máte, i když to ještě nevidíte. Nejde o to, jestli se vám vaše představa splní, ale o to kdy se splní. Vaše představy se zhmotňují.

Nebojte se snít.



Úvaha nad příspěvkem: Muž, který chtěl být bohatý
Autor: Monika Serafina Adamcová

Žádné komentáře: