středa 25. dubna 2018

KLID MYSLI

Co je víc? Vůbec nic, jen absolutní klid


Klid mysli je stav, která nikam neutíká, protože dobře ví, že stejně nemá kam, tak proč plýtvat energií na nesmyslný negativní útěk, který nikam nevede. Co když vede? Vidíte, už opět mysl utíká. Klid je proto přesným opakem. Stav, kdy stojíme na nekonečně malém místě a nikam se nehýbeme. 

Ani jedna z těchto dvou možných cest není cílem, ale pouze prostředkem k integraci obou těchto polarit. Nyní si představte, že duše na začátku cesty zkouší jednu z jedné z mnoha možných dvouvztažných polarit vždy na jeden celý život. Ty o něco vyspělejší pak zvládnou střídat obě dvě v jednom životě, ty více vyspělejší pak obě zažívat současně, takže je integrují jako plně vědomou součást své duchovní podstaty a ty nejvyspělejší integrují více dvouvztažných polarit najednou.

Jak uklidnit mysl? Aby neutíkala,
když potřebujete trénovat klid?

Držte ji za sebou jako psa s neobyčejně silným loveckým pudem. Když takto rozvášněnou mysl uklidníte, najednou zjistíte, že máte všechna moudra světa na dosah ruky. Stačí se jim jen porozumět. Nikoliv jaké jsou, ale PROČ jsou. Pokud si odpovíte, jste skutečným mistrem života. Chápete naprosto příčinu i následek.

Úroveň vědomí, kterou určuje míra porozumění, je pouze jednou z jeho částí. Rozhodující je jeho celková kvalita a šíře.
Někdo může úrovní dlít vysoko na velmi tenkých nohou.
Jiný zase nízko na velmi širokých základech.
Co je víc?
Nic.

Jednou ze zkoušek kvality vědomí v běžném životě spočívá ve schopnosti za všech okolností si přiznat chybu vlastní, ale nikoliv cizí. Další zkouškou kvality vědomí je schopnost bez cizí pomoci si vzpomenout nejdříve na zásadní okamžiky svého života, posléze na své minulé a nakonec i budoucí životy.

Nápověda: Hledejte uvnitř sebe vzkazy, které jste si nechali ve svém současném životě, ve všech předchozích inkarnacích či teprve si je necháte ve vtěleních budoucích. Vše, co se vás dotýká, jsou ony vzkazy. Matrix vás zcela záměrně vmanévruje do situací, které vás mají vyvést z původní rovnováhy.

Vítejte ve virtuální realitě.

Už jste si vzpomněli?

Skutečně vědomí lidé pravidla systému neporušují ani se jim nepodřizují, protože je obcházejí. Pokud máte stále radost na něco nového přicházet, umíte doopravdy žít. Jste skutečnými absolventy vysoké školy života, ale nikomu o tom říkat nebudete, protože byste tak lhali především sami sobě, že životu nerozumíte vůbec, což je logické, protože:

Na začátku svého vývoje duše MUSÍ, ale jí se nechce.
Pak se jí CHCE, ale nejde jí to.
Pak MŮŽE,
aby nakonec zjistila,
že SMÍ.
Smí být projevem nekonečného stvořitele.


Zdroj: http://www.energiezivota.com/skryte-moudrosti/1266-co-je-vic-vubec-nic-jen-absolutni-klid

Žádné komentáře: