čtvrtek 2. listopadu 2017

VĚDOMÍ JE VLASTNOSTÍ DUŠE

 

  Nikdy nepochopíte duševní realitu, která je skutečnou hnací silou vaší fyzické existence, pokud si neuvědomíte nezávislost své vlastní duševní reality na fyzikálních zákonech.


Vaše osobnost, ať už si pod tímto pojmem představíte cokoli, ve vašem slova smyslu neumírá. Neustále se rozvíjí a roste. Její rozvoj je přímo úměrný uvědomnění, že je jedním z projevů duše. Učí se rozvíjet svojí kreativitu a využívat schopnosti, které jsou jí vrozené. Duše zahrnuje moudrost, informace a poznání, které je součástí zkušeností všech jednotlivých osobností. Vy máte přístup k těmto informacím v případě, že si uvědomíte pravý charakter reality. Osobnosti existují nezávisle na sobě a jsou součástí duše a každá z nich má svobodu tvořit a rozvíjet se. Mezi nimi probíhá vnitřní komunikace. Poznání jedné je dostupné i ostatním, nejen po fyzické smrti, ale v každém okamžiku. Duše je v neustálém pohybu. Roste a rozvíjí se díky zkušenostem všech osobností, které ji spoluvytvářejí. Je však stále o něco více, než jen jejich součtem.

Duše přijímá veškeré zkušenosti přímo. Nemusí dodržovat zákony a principy, které jsou součástí fyzické reality. Je nezávislá na fyzickém vnímání. Vnímání duše je za fyzickými událostmi. Nezávisí na čase, protože ten je jenom fyzický klam, iluze, která ve fyzické realitě neexistuje.

Fyzická existence je pouze jeden způsob, kterým se duše projevuje. Duše vytváří svět, který obýváte. Je zdrojem veškerých aktivit, které mohou znamenat rozvoj a představit nové formy vědomí. Jednoduše řečeno, neustále formujete svoji duši, stejně tak jako duše neustále formuje vás.

Vědomá realita je otevřený systém a existuje nekonečné množství způsobů její materializace. Stejně nekonečné jsou i možnosti rozvoje každé osobnosti.


Vědomí je vlastností duše, nástroj kterým otáčí mnoha směry. Vy nejste svým vědomím, je to něco, co přináleží jak vám, tak i duši. Pokud se naučíte chápat a využívat různé roviny vědomí, porozumíte pravému charakteru své reality a bdělé vědomí se stane skutečně uvědomělým. Budete vnímat fyzickou realitu, protože to bude vaše vůle. Budete si vědomi, že je to jen jedna z realit a nebudete omezeni pouze na ni.

Události z jedné roviny vědomí se odrážejí i v ostatních rovinách a jsou aktualizovány podle vlastností té které hladiny vědomí. Je to kapka v moři, jeden sen v oceánu snového vědomí. Každý akt má svoji vlastní masku a alternativní soustředění vám umožňuje vnímat mnoho jeho projevů, skutečnou multidimenzionální realitu myšlenky. To samozřejmě obohacuje normální vědomí.

Jste aktivní ve všech rovinách vědomí, ať už si to uvědomujete, či nikoli. Učíte se nejen ve fyzickém životě, ale také ve snu, i když na tyto vnitřní existence nemáte žádné vzpomínky.

Alternativní soustředění umožňuje osobnostem z jiných realit vnímat váš fyzický systém a vám teoreticky umožňuje nahlížet do jejich reality.


(Z knihy: Sethovy promluvy - Jane Roberts)

Žádné komentáře: