středa 27. února 2019

"Hleděli dva vězni oknem ven, 

jeden viděl hvězdy, druhý bláto jen."


Přátelé, je to na vaší svobodné vůli, zda se rozhodnete zaměřit svoji pozornost na "hvězdy", anebo na "bláto". Budu vám vyprávět jeden příběh.

Kdysi dávno, v dobách, kdy byla mezi lidmi ještě veliká chudoba, a děti neměly možnost mít své hračky, tak jako je mohou mít dnes, žila na samotě ve skromném domku sama s tatínkem jedna malá holčička. Jmenovala se Leontýnka. Leontýnka si moc přála dostat novou panenku. Tatínek o jejím tajném přání věděl a za ušetřené peníze objednal panenku u kupce, který mu jí měl zaslat v poštovním balíčku na adresu, kde s dcerkou bydlel.

Co se ale nestalo? Stalo se, že místo balíčku s panenkou byl Leontýnce doručený balíček s dětskými berlemi. Leontýnka byla velmi smutná a plakala, když viděla místo nové panenky dětské berle. Tatínek jí obejmul a řekl: "Neplač dcerko. Zrovna tak může teď plakat jiná holčička jako ty, že jí přišla panenka místo berliček, pomocí kterých by mohla chodit. Buď vděčná, že máš zdravé nohy. Můžeš chodit, skákat, běhat i s dětmi dovádět". Když Leontýnka uslyšela slova, kterými se jí tatínek snažil potěšit, tak přestala plakat, usmála se a s radostí se rozeběhla po louce.

A tak to v životě chodí přátelé. Záleží jen na vás, kam zaměříte svoji pozornost, jestli na "hvězdy - zdravé nohy místo chromých", nebo "bláto - berle místo panenky". Jsou to jenom naše úhly pohledu na životní zkušenosti, které nám pak tvoří "hezké" životy, nebo "ošklivé" životy.

S láskou vaše Serafina💓

Žádné komentáře: