pondělí 5. listopadu 2018

SPIRITUÁLNÍ CESTA


 Na Zemi je vše jen tak krásné a okouzlující, nakolik sami dokážeme tu nádheru vnímat. Záleží jen na nás. Les, louky, oceán, jezera, řeky a potoky - to vše je v pohybu a zvučí radostí. Pohleďte na ten zázrak. Pociťte tu milost. Vnímejte tu harmonii, jež obnovuje život a navrací všemu půvab, dokonce i ve smrti, umírání a nemoci. 

Neulpívejte na formách, neboť ty se mění. Pohleďte na krásu skrytou v tanci forem, jež se neustále rozpouští a opět nabývají tvar. Přestaňte se svými příkazy, spoutáváním, slzami a výkřiky "ne, to nemůže být pravda!" bojovat s přeskupujícími se molekulami. 

Plujte spolu s Duchem, mistrem převleků. Dívejte se, jak květiny kvetou a umírají a věnují svá semínka Zemi. Ve skutečnosti nikdy nic neumírá. Všechno se rozpouští v jedno a vplývá do moře Jednoty dešťovou přeháňkou, závanem větru. 

Plyňte s přílivem a odlivem. Vnímejte změny, které se ve vás odehrávají. Sledujte, jak se Duch směje a jak jako kouzelník přetváří smrt, úpadek a zkázu ve znovuzrození, nový růst a neskutečně harmonické tvoření. Neplujte proti proudu, ale jednejte tak, abyste byli v souladu s duhou na obloze, tajícím sněhem... Zušlechťujte své vnímání a pozorujte, jak Země pulzuje, dýchá, žije. 

Buďte tvůrcem, tkalcem, kouzelníkem i strhujícím řečníkem, kterým jste, vždy jste byli a navždy zůstanete i poté, co se rozplynete do světla bezbřehé lásky. 

Z knihy: Duše zvířat a lidí - Penelope Smith

Žádné komentáře: