pondělí 10. září 2018

ROZHOVORY S DUŠÍ

  •  Najděte cestu k úplnému vyléčení
  •  Rozpoznejte svou životní cestu
  •  Získejte řešení současných problémů
  •  Určete příčiny svých obtíží, které pramení z minulosti  

Co je smyslem života? - "Duchovní rozvoj." 

 O znovuzrození a reinkarnační terapii


Pojem reinkarnace (převtělení) znamená, že duše se po fyzické smrti nějaké bytosti znovu manifestuje v jiném těle. Tento proces se nazývá také převtělování nebo zvovuzrození. Ronald Zürrer definuje tento pojem takto: "Reinkarnace je neustálé putování duše společně s jejím jemnohmotným tělem z jednoho hrubohmotného těla do druhého podle její individuální karmy."

Síly a podněty, které nás prostřednictvím našeho jednání, myšlenek a slov činí těmi, kdo jsme, to, co nás vytváří, se nazývá karma (doslova "čin"). Energie každé myšlenky, každého skutku člověka se tak vrací k němu jakožto k původci. Z toho jasně vyplývá zodpovědnost, kterou neseme za svůj život. Karma je docela jednoduše výsledkem našeho myšlení a konání. To je nezvratný zákon, který platí pro všechny lidi. Karma je princip nevyhnutelných následků příčiny a důsledku.

Energetický účinek myšlenky, slova nebo skutku se k člověku, který je původcem nějaké události, vždy vrátí a jeho důsledky se nemusí projevit pouze v jeho současném životě, ale také jako vyrovnání v některém ze životů pozdějších.

Za každou "ranou osudu" se tedy skrývá nějaké původní vlastní rozhodnutí z minulosti, které jsme sami učinili a uskutečnili. To, na co dnes myslíme a co se rozhodneme vyslovit nebo udělat, k nám dříve či později přitáhne karmické důsledky.

Podle toho má očividně smysl zaměřit se na svůj současný životní úkol, což znamená, že člověk se na něj nejprve musí zeptat sám sebe, vycítit ho ve svém nitru. Když se pak pokouší zacházet se svými myšlenkami, slovy a činy uvědoměle, je už na nejlepší cestě k tomu, aby vedl dobrý a uvědomělý život.

Jak rozpoznat životní úkol a najít pomoc


Smysl má vést naplněný život.
Smysl má postarat se o sebe.
Smysl má vzít na sebe zodpovědnost.
Smysl má převzít duchovní dědictví.
Smysl má uzdravit se.
Smysl má vykonávat své povolání.
Smysl má získat různé zkušenosti.
Smysl má dávat lásku a být k dispozici druhým.

Který z těchto výroků je určující a zároveň rozhodující pro mě a můj život? Ve slovech Matoušova evangelia 5:48 "Buďte tedy dokonalí, jako je dokonalý váš nebeský Otec". Naše jediné určení je být dokonalí..., vytvořit ze života mistrovské dílo v tom smyslu, že pomáháme získat zdraví, blahobyt, štěstí a harmonii pro nás všechny a cítit se za to všechno odpovědní.

Prožitek rozšířeného vědomí


Tělo, duch a duše tvoří v člověku jednotu. Každá změna v některé z těchto oblastí vyvolává následky na obou dalších rovinách. Duše má při tom zvláštní význam, protože v protikladu k pomíjivým součástem, jako je tělo a duch, není smrtelná, ale je věčná. Duše je nadřazená hmotě. Je to nehmotná energie, která nikdy nezanikne, je nezničitelná a nepomíjivá. Tato energie se nazývá vědomí; prolíná celým tělem, působí ve všech buňkách, a navíc - vzhledem k tomu, že celý vesmír kmitá - nás spojuje s vědomím všech ostatních živých bytostí.

Každý nový kontakt s nějakou věcí - ať už tělesný, nebo duchovní - vždy vyžaduje předchozí podnět duše a vede k vývoji, změně vědomí a někdy také k jeho rozšíření. V těle každého jedince je tedy duše životodárným zdrojem a tělo i duch slouží takříkajíc jako "pole působnosti". Duchovní růst je nikdy nekončící činnost.


Z knihy: Rozhovory s duší - Heike Gadeová


Žádné komentáře: