pátek 19. ledna 2018

ŽIVOTNÍ SÍLA

 

Životní síla může vytvořit a vytvoří hned vše, co si přeješ, pokud jen udržuješ svou osobnost v harmonii, aby nemohly žádné  myšlenky, pocity a slova nesouladu rušit její k tobě vždy proudící dokonalost. Život je dokonalost a skrývá v sobě veškeré dokonalé tvoření. Osobnost má svou jedinou povinnost být obalem, který nese a projevuje dokonalost života. Kdo nedonutí vnější smysly k poslušnosti a neudržuje v sobě trvale pocit míru, ten znesvěcuje a kalí čistotu a dokonalost života, který jím protéká.

Čím více studujeme život a v něm to dokonalé, tím méně se lopotíme s lidmi a věcmi a tím více uctíváme tu "Boží Přítomnost", protože kdo uctívá dokonalost, musí se nutně stát tím, na čem spočívá jeho pozornost. Naplní-li lidstvo tu vnější činnost mysli myšlenkami a pocity dokonalosti, uskuteční také jeho orgány tento pořádek a dokonalost. Čím více rozumíme životu a dokonalosti, tím jednodušší se stává všechno, až budeme mít pouze jednu činnost, a sice po všechny časy trvale naplňovat naše myšlení a pocity Boží láskou.

Život se nikdy neunaví - co se unaví, je to vědomí v jeho pokusech život zúžit, překřížit a narušit tu dokonalost, která se vždy snaží se uskutečnit. Kdyby to osobní nebo vnější Já nechalo jen život plynout a nechat jej v klidu - získaný výsledek by byla dokonalost, naplnění Boží životní cesty. Mnozí, kteří opravdově začnou hledat toto porozumění, ztrácejí odvahu a upouštějí od svého cíle, protože očekávají určité plody, místo aby se jednoduše radovali z Boha uctíváním  krásy a síly Velkého Světla kvůli němu samotnému. Hledáme-li Světlo, protože milujeme uctívání Světla, bude bezpodmínečně následovat výsledek. Stavíme potom Boha před vše ostatní. A to tak musí být, pokud má být to osobní Já udržováno ve svém správném vztahu k životu.

Mnoho lidí nachází bohatě času k milování psů, koček, jídla, šatů, peněz, diamantů, jednotlivých lidí a tisíce jiných věcí; velmi zřídka však existuje člověk, který by byť i jen na pět minut ve svém celém životě miloval své vlastní Božství. A přece potřebuje každou sekundu jeho život a sílu, aby se mohl radovat z těchto vnějších věcí. I ti, kteří myslí, že milují Boha, neuznávají téměř tu "Mocnou JÁ JSEM Přítomnost" ve svém vlastním nitru a neděkují za všechny dobré věci, které z ní trvale přijímají.

Není to tak, že bychom neměli přidělovat naši lásku věcem vnější činnosti, přece však bychom měli nejdříve milovat své Božství v nás, a sice více, než nějakou vnější věc nebo osobu. Toto Božství je skutečný život a vědomí, kterým existujeme.

Není štěstí bez lásky, to je zákon života. Kdo miluje věc nebo člověka, je šťasten. Dokonce i lakomec je šťasten, když miluje své zlato, protože nechává proudit pocit lásky k věci, kterou se pokouší získat. Ve skutečnosti je to štěstí, co hledá; nevidí však, že pocit štěstí není obsažen ve zlatě, nýbrž ve vysílání lásky ze svého vlastního srdce. Toto nechává život proudit nepřetržitě a harmonicky.


Zdroj: Magická přítomnost - Godfré Ray King (překlad díla "The Magic Presence" 1935, překlad z německého jazyka)

Žádné komentáře: