neděle 20. srpna 2017


MOC SLOVA

 "Na počátku bylo Slovo" (Jan 1,1)

Slovo tvoří. Cokoliv řeknete, je vystřelený šíp, který letí a tvoří. Tím, co říkáte, tvoříte vlastní realitu, svůj vlastní život. Popíšu vám to na jednoduchém příkladu. Rozebereme si výroky: "To je strašně krásné." a "To je hrozně hezké." Zdají se vám naprosto normálním vyjádřením toho, že se vám něco velmi líbí? To jste, vážení, na velkém omylu, který vás stojí víc, než si zatím uvědomujete. Dovolte mi to vysvětlit. Říkáte "strašně krásné" a myslíte tím něco příjemného. Vy vlastně přivoláváte STRACH. Ve slově "strašně" se skrývá strach. Jak vás vůbec napadlo spojovat "krásu", tedy obdiv se strachem? Že to tak dělají všichni? No jistě, protože nevědí, co činí!

Vyslovili jste kletbu, ve které vzýváte strach. Přivoláváte ho do svého života. On přichází, vždyť je zván. Že to nevíte, že to tak nebylo myšleno? Neznalost zákona neomlouvá. Tedy výrokem "strašně krásné" zvete strach do své reality. Druhým výrokem "hrozně hezké" zaklínáte HRŮZU, aby byla přítomná všemu hezkému. Chápete to? Slovo tvoří. Cokoliv vyslovíte, tvoří. Tvoříte slovem. Hřešíte slovem. Nedělejte to, zkuste to nedělat a budete překvapeni, jak se vám změní život.

Začněte se tedy poslouchat, co říkáte  uvědomovat si, že (a hlavně co) tím tvoříte. Ze začátku stačí, když si budete všímat slov "hrozně" a "strašně" ve svém okolí a samozřejmě se jich pokusíte vyvarovat ve svém projevu.


(Z knihy: Transformace vědomí - Tomáš Keltner)

Žádné komentáře: